DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Het 4e herenteam van DIOK is een bijzonder samengesteld team. De basis van het team bestaat uit zeer ervaren spelers waarvan sommige op hoog niveau rugby hebben gespeeld (1e klasse, eredivisie, internationaal in het nationale rugby team) en nog steeds schitteren op het speelveld. Deze spelers worden regelmatig ingezet in DIOK-teams die in hogere klasses spelen. Daarnaast bestaat het uit minder ervaren en beginnende spelers. De leeftijd varieert van 18 tot ruim 50 jaar. Er spelen ook expats uit verschillende landen in het team.

Lange reistijden bij uitwedstrijden komen zelden voor. Er zijn voldoende rugby clubs in de omgeving in de klasses waar het team Heren 4, beter bekend als De Amigos, speelt.

Promotie seizoen 2018-2019

In de laatste wedstrijd van het competitie seizoen 2018-2019 is niet alleen DIOK Heren 1 (lands-)kampioen geworden maar zijn ook de heren van H4 kampioen in de 4e klasse geworden. In een sidderende finale in Hilversum werd halverwege de tweede helft duidelijk dat de Amigos geschiedenis gingen schrijven. Door als 1e te eindigen in de pool is Heren 4 in het competentie seizoen 2019-2020 gepromoveerd naar de 3e klasse in de regio zuid-west.

 

Seizoen 2019-2020

De competitie in het seizoen is zoals bekend in maart 2020 afgebroken.

 

Seizoen 2020-2021

Om verschillende redenen hebben de Amigos gekozen voor een vrijwillige degradatie naar de 4e klasse in het competitieseizoen 2020-2021. Wij zijn ingedeeld in de pool van Noord West.

Het team heeft als lijfspreuk: Amigos para Siempre, vrienden voor altijd

Nieuwe spelers

Het team heeft een groot adoptievermogen voor nieuwe (on-) ervaren spelers vanaf 18 jaar (senioren). Je zult je snel thuis voelen. Het is dan ook het aangewezen team voor beginnende spelers, niet erg ervaren spelers of voor spelers die er een tijdje uit zijn geweest. Je kunt zelf aangeven of je klaar bent je eerste wedstrijd te spelen; bij twijfel kun je uiteraard overleggen met een van de ervaren trainers. Wedstrijd spelen is echter geen verplichting, er zijn ook Amigos die alleen de trainingen bijwonen om hun conditie op peil te houden. Als je aan wedstrijden gaat deelnemen dan wordt je door de coach begeleid en tijdens de wedstrijd ook door andere teamgenoten. Wanneer je aanmeldt voor een wedstrijd verwachten wij natuurlijk wel dat je aanwezig bent geweest bij de meeste trainingen.  

Voor spelers die na verloop van tijd de smaak te pakken krijgen liggen de mogelijkheden open om verder te groeien in een team dat in een hogere klasse speelt, bijvoorbeeld DIOK Heren 3, het ontwikkelteam van de club.

De Amigos koesteren de tradities die de sport rugby zo kenmerken: respect voor elkaar, voor de tegenstanders tijdens de wedstrijd, voor de referee, maar zeker ook cultiveren zij de ceremonies tijdens de derde helft samen met de spelers waartegen is gespeeld. En ja, er wordt ontzettend veel gelachen. Nu bestaat het team uit ruim 40 spelers.

Trainingen

Veel spelers geven nog steeds gepassioneerd rugby training aan andere teams maar zeker ook aan het eigen team. Onder leiding van hoofdtrainer Hajo Feitsma (technische commissie), wordt op dinsdag- en donderdagavond training verzorgd.

Trainingsavonden:

Dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 uur, trainers Bas de Pater en Swen Pollen

Deze training is speciaal bedoeld om de basic skills aan te leren of deze te verbeteren. Deze training is een must voor de beginnende rugby speler.

Donderdagavond van 20:00 tot 21:30 uur, trainers Chris en Tim Hudson en Hajo Feitsma.

De training begint en eindigt met een variant op het rugby spel, rugby touch. Bij deze variant zijn twee belangrijke elementen van het spel niet aanwezig (scrum en tackle) waarbij het tempo aanzienlijk hoger ligt en dus goed voor de conditie. Tussen de touches worden de spelers opgedeeld in de bekende subteams: de voorwaartsen (forwards) en de achterwaartsen (backwards) en krijgen specifieke training.  

 

Wedstrijden

De wedstrijden worden op een zondag gespeeld. In het seizoen 2019-2020 is DIOK Heren 4 Amigos ingedeeld in regio zuid-west, klasse 3 Plates. https://www.erugby.nl/pub/nrb/2020-2021/4e_klasse_Heren_Noord-West__1e_fase/index.htm

 

Aanmelding

Aanmelding als nieuw lid adviseren wij als recreant. Je betaalt dan een aangepaste contributie (aanmelding na 1 januari tijdens een seizoen is 50% hiervan), maar je kunt dan nog wel aan zes wedstrijden deelnemen. Heb je al gezinsleden aangemeld bij DIOK dan krijg je extra 10% korting. Na aanmelding ben je ook verzekerd, pas dan kun je mee trainen en aan wedstrijden meedoen. Vind je rugby toch niet bij je passen of anderszins dan kun je binnen zes weken je weer afmelden bij de ledenadministratie en ben je geen contributie verschuldigd. Voor aanmelding zie: Home, vervolgens: hoe word  ik lid? Vergeet niet een pasfoto mee te sturen met de e mail. Zonder pasfoto kun je namelijk niet aan een wedstrijd deelnemen. Als lid van DIOK verplicht je jezelf ook bepaalde vrijwillige werkzaamheden voor de club te verrichten. Dat zijn vooral bar- en keukendiensten in het weekend bij thuiswedstrijden van teams en wasdienst van de Amigos shirts. Omdat het Amigo-team bestaat uit een fors aantal spelers zullen deze verplichtingen tijdens een seizoen beperkt zijn. Interesse? Kom gewoon een keer kijken aan de Smaragdlaan in Leiden (De Mors), tijdens een trainingsavond of een thuiswedstrijd. 

Tenue

Voor de training heb je niet meer nodig dan de bekende sportkleding, voetbal- of rugbyschoenen. Wel is een bitje verplicht bij je te hebben. Deze is te koop aan de bar in het clubgebouw. Ga je wedstrijd spelen dan is een DIOK tenue verplicht. Sokken en een korte sportbroek zijn te koop in het clubgebouw op de trainingsavonden. Het shirt wordt door de club geleverd en maakt onderdeel uit van de teamkit. Een bitje en voetbal- of rugbyschoenen zijn verplicht en het dragen van sieraden is niet toegestaan.

Jaarlijkse rugby trip

Elk jaar na de competitie gaan de Amigos op trip. In 2018 naar Praag, in 2019 naar het Brigandze internationaal beach rugby toernooi in België en voor 2020 stond Ameland Beach Rugby op het programma, maar dat is geannuleerd.  

Communicatie en organisatie

Het team heeft veel managers die allemaal meewerken om de zaken soepel te laten verlopen en hebben een speciaal aandachtsgebied: De teammanager is Marcel Colijn. Vragen rond lidmaatschap en contributie graag aan de ledenadministratie stellen. Vragen die te maken hebben met team DIOK Heren 4 Amigos kunnen aan de manager gesteld worden. De Amigos communiceren met twee Whatsapp groepen, een voor officiële informatie (vooral over wedstrijden) en een over onderwerpen van zeer uiteenlopende aard.

Kampioenswedstrijd 2019, 4e klasse

 

 

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand