DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Purmerend, 24 maart 2018. Na een lange “winterstop”,  in verband met wedstrijden van het nationale rugby team, was het voor DIOK zaterdag tijd de laatste fase van de competitie in te gaan. Natuurlijk was iedereen benieuwd of de succesvolle Leidse ploeg ook tijdens de wedstrijdvrije periode de goede vorm had weten vast te houden.

Feestje na de try van Thom de Ruijter

Het in de kampioenspoule als vijfde geplaatste Waterland uit Purmerend, delfde in de eerste fase van het seizoen nog nipt het onderspit op de Noord-Hollandse bodem. In de tweede fase bleek dat DIOK in een thuiswedstrijd duidelijk de betere partij was. Ook in dit laatste treffen van deze competitie is dat het geval.

Een regen van try’s in Purmerend
Met snel en bevlogen spel word de thuisploeg al na drie minuten op achterstand gezet met een try van de hand van Ilie Greeve. De bijbehorende conversie van Pierre Mounal is raak en Waterland kijkt meteen tegen een achterstand van 0-7 aan. Acht minuten later is het Tom Altink die de voorsprong verstevigt en ook de conversie wordt benut, 0-14. In de eenentwintigste minuut is het Wolf van Dijk, een van de jonge DIOK-spelers, die de bal over de lijn legt. De daarop volgende scherpe conversie zet de stand op 0-21. DIOK is op stoom en Waterland weet niet door de sterke verdediging van DIOK heen te komen. Pierre Mounal scoort uit een aanval vervolgens een try en converteert deze zelf ook direct, 0-28.

Bonuspunt binnen
Met vier try’s heeft DIOK al meteen het bonuspunt binnen. Dat is belangrijk want om te klimmen in het klassement moet DIOK alle wedstrijdpunten binnenslepen die er te verdienen zijn. Het spel blijft eenzijdig en DIOK heeft duidelijk de overhand. Waterland lijkt niet in de wedstrijd te kunnen komen. Vijf minuten voor rust maakt Leon Koenen de vijfde try voor DIOK , 0-33. Net voordat de referee fluit voor de rust is het Bas Leupen die de bal nog even over de lijn legt. Met de conversie erbij is de ruststand 0-40.

Ook na de rust heeft Waterland niet veel in te brengen tegen het aanvallende geweld van DIOK. Alvaro Avril Garcia scoort direct na de hervatting en ook Pierre Mounal converteert weer, 0-47. Nog geen zes minuten later volgt wederom een try voor DIOK. Uit een mooie aanval maakt Thom de Ruyter het af. De conversie wordt benut, 0-54. Voor Head of Rugby Andy Egonu een mooi moment om wat aanpassingen te maken in het team. Leon Koenen en Wolf van Dijk worden vervangen door Reda Dadi en Eric Barnas. Ook Shane Wheeler mag zijn rust pakken en Alex Barnas komt het veld op.

Illie Greeve op weg naar de eerste try

Alvaro Avril breekt door

Prachtige off load van Shane Wheeler op Ross Bennie-Coulson

Fabuleuze kicker Mounal
DIOK rust echter nog niet op haar lauweren. Captain Ross Bennie-Coulson, die vorige week nog scoorde in de interland tegen Polen, maakt een try, 0-59. Waterland staat er bij en kijkt ernaar. De thuisploeg probeert uit alle macht de schade te beperken, maar het gaat ze niet gemakkelijk af. Het inbrengen van de volledige reservebank verzwakt het optreden van DIOK niet. Integendeel, de try’s blijven vallen. Wissel Alex Barnas legt vervolgens ook de bal over de lijn, waarna Mounal wederom converteert, 0-66. Elf minuten na zijn vorige try is het dan weer Bennie-Coulson die scoort, maar deze conversie gaat langs de palen, 0-71. In de eindfase volgt er ook een tweede try voor Alex Barnas. Met de conversie erbij staat er inmiddels 0-78 op het scorebord. De laatste try van de wedstrijd wordt gemaakt door Eric Barnas, waarmee de gebroeders Barnas samen een hattrick mee naar huis nemen. Ook de laatste conversie is raak en Pierre Mounal heeft daarmee, grotendeels met zijn fabuleuze kick-werk, 25 punten voor het team in de wacht gesleept.

“Het spel wat we vandaag hebben laten zien stemt me tot tevredenheid. De spelers waren helemaal up-to-speed tijdens de trainingen deze week en ik had er vertrouwen in dat we zouden winnen. Deze score had ik echter niet verwacht. Alle lof voor de spelers die tachtig minuten lang hun concentratie vasthielden. We hebben de vooraf bepaalde stuctuur van minuut één tot het einde volgehouden. Je kunt wel speken van een gezamenlijk resultaat van alle 22 spelers. Vandaag moeten we genieten van de overwinning en volgende week gaan we verder werken aan weer een grote wedstrijd komend weekend”, aldus Head of Rugby Andy Egonu na de wedstrijd.

Stand in de Ereklasse Kampioenspoule
Met nog vier speeldagen voor de boeg neemt de spanning in de kampioenspoule toe. De nummers één en twee kwalificeren zich voor de finale om het Nederlands kampioenschap. RC DIOK neemt de derde plek in, achter koploper RC Hilversum die ruim won van The Bassets en op drie punten achterstand van RC ’t Gooi dat nipt won van de als vierde geplaatste Middelburgse rugbyclub Oemoemenoe.

Foto’s:             Els Barnas
Tekst:              Welmoet Lugt

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand