DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Enigszins gehavend was DIOK afgereisd naar Hilversum. Door blessures moesten de Leidenaren het stellen zonder captain Ross Bennie-Coulson, maar ook basis spelers Benjamin Garcia en Ben Woods konden niet spelen, waardoor DIOK, de verrassing van deze competitie, niet op volle sterkte van start kon. Ook Hilversum miste enkele spelers, wat er voor zorgde dat de massaal toegestroomde supporters van beide zijden niet de gehoopte wedstrijd zagen tussen ’s-lands sterkste teams.

Verdediging Hilversum is solide

Binnen vijf minuten opent Hilversum de score en maakt de eerste try, ook de daarbij behorende conversie is raak, 7-0. DIOK komt in de eerste tien minuten nog niet echt aan spelen toe. Een aantal tackles worden gemist en er vallen gaten in de verdediging. Even later gaat de bal voor de tweede maal over de lijn en ook die conversie wordt benut, 14-0. Vervolgens zet DIOK de aanval in, maar de verdediging van Hilversum is solide. Er vallen wat penalties en Hilversum gaat voor de palen, 17-0. Een tegenvaller voor de Leidse ploeg, maar van opgeven is geen sprake. Uit een mooie aanval scoort dan Alvaro Abril de eerste try voor DIOK in de uiterste hoek. Deze blijk te lastig voor een conversie, 17-5. DIOK blijft druk zetten en de wedstrijd komt meer in balans. Dan, uit een penalty, scoort Pierre Mounal, 17-8. Het spel gaat op en neer over het veld en dan maakt Hilversum, ondanks goed verdedigen van DIOK, een try uit het boekje, 22-8. En net voor rust volgt er uit een scrum weer een try van Hilversum, die de lijn mooi had uitgespeeld. De rust wordt ingegaan met 27-8 voor Hilversum.

De bijna onmogelijke conversie

De 2e helft is nog maar net begonnen of DIOK zet een goed georganiseerde aanval op. Daaruit scoort Alvaro Abril zijn tweede try in de verre hoek. Pierre Mounal maakt de bijna onmogelijke conversie, 27-15. Na een overtreding moet een speler van Hilversum het veld verlaten met een gele kaart. Ondanks de man minder maakt Hilversum wel een try . De conversie gaat naast, 32-15. DIOK vertoont nu het betere spel. Dan, tegen de veldverhoudingen in, gaat het mis. Van een aanvallende fout van Diok maakt Hilversum genadeloos gebruik. Een try is het logische gevolg, maar de conversie gaat naast, 37-15. Hilversum speelt efficiënt rugby en DIOK loopt in de laatste fase van de wedstrijd achter de feiten aan. En na nog een verdedigende fout van Diok slaat Hilversum weer toe. De conversie gaat tussen de palen en de eindstand is 44-15.

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand