DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Sassenheim, 18 januari 2020. De lokale derby, The Bassets tegen DIOK, wordt afgetrapt terwijl de winterzon op het veld schijnt. Ondanks dat DIOK in de ranglijst een hogere positie heeft, blijft de wedstrijd tussen de streekgenoten altijd beladen,

DIOK neemt direct het initiatief. Na zes minuten boeken ze het eerste resultaat. Na een slimme kick voorwaarts drukt Mees van Oord de eerste try. De conversie van Leon Koenen is raak. Iets later maakt DIOK een verdedigende fout en krijgen The Bassets een penalty die ze goed benutten, 3-7.

DIOK vroeg op voorsprong
Binnen tien minuten is het weer raak voor DIOK. Een onfortuinlijke inschattingsfout van een Sassemheimer levert een buitenkansje voor Daan van der Avoird op. Nadat een eerdere aanval van hem was afgestopt is hij nu wel succesvol. De conversie gaat net naast, 3-12.

Weer valt er een penalty in het voordeel van de thuisploeg. Deze keer levert deze echter geen resultaat op, de harde wind speelt de kicker duidelijk parten. Iets later is een derde penalty wel raak. Sassenheim loopt in naar 6-12.

Verdediging van The Bassets is taai
De verdediging van The Bassets staat stevig. Het kost de Leidenaren flink wat moeite er voorbij te komen. Toch lukt het de thuisploeg nauwelijks om op de vijandelijke helft te komen. Uit een line out scoort uiteindelijk DIOK’s Thom de Ruijter. De conversie van Koenen is raak, 6-19. Elk foutje van de Sassenheimse verdediging wordt afgestraft. Drie minuten later legt Thom de Ruijter de bal tussen de palen. Ook nu converteert Koenen weer, 6-26.

Een onrechtmatige tackle van The Bassets levert een gele kaart op.  Diok maakt gebruik van het man-meer voordeel. Na een mooie break scoort Wolf van Dijk net voor de rust. De lastige conversie is raak, 6-33.

Magistrale kick van Van Oord
De tweede helft wordt ook gedomineerd door DIOK. Na 20 minuten wordt daar gebruik van gemaakt en duikt Lose Siliili, na een magistrale kick van Van Oord, over de lijn. De conversie gaat tussen de palen, 6-40. De vechtlust van de thuisploeg is te bewonderen. Ondanks de stevige druk en inmiddels grote achterstand houden zij de poort verder op slot. De eindstand is dan ook 6-40.

Er werd zwaar strijd geleverd
DIOK Captain Ross Bennie-Coulson was tevreden na de wedstrijd: “Het was een intense wedstrijd. Er werd zwaar strijd geleverd en we zijn er niet telkens in geslaagd om onze aanvalsstructuur in stelling te brengen, maar onze verdedigende inzet was geweldig. De solidariteit binnen de groep, maar ook onze onverzettelijkheid die we als team laten zien belichamen onze kwaliteiten als groep. Dat maakt het heel lastig om tegen ons te scoren.”

Stand in de Ereklasse
DIOK is tot nu toe in de competitie ongeslagen en neemt daardoor de koppositie in. De competitie verliep dit weekend naar verwachting en de top vier in het klassement blijft dan ook ongewijzigd. Op kleine afstand van Leiden volgt Hilversum, met in het kielzog RC ’t Gooi en Cas. Volgende week, op 25 januari, speelt DIOK thuis tegen de huidige nummer vier CAS. De wedstrijd begint om 15.00 aan de Smaragdlaan in Leiden.

Archief foto’s:             Els Barnas
Tekst:                          Welmoet Lugt

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand