DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

EENVOUDIGE OVERWINNING VOOR LEIDSE RUGBYERS

Leiden, 26 oktober. Op een zonnige najaarsmiddag is het goed toeven aan de Smaragdlaan. Dat hadden ook de Leidse fans bedacht en ze kwamen dan ook in grote getalen naar de altijd enerverende derby tegen het Haagse HRC. Dat het een wat minder spannende wedstrijdmiddag zou worden bleek al snel.

DIOK opent de wedstrijd voortvarend. Direct verschuift het spel naar de tryline van HRC. Uit een scrum, in de derde minuut, scoort Oliva Sialau vrijwel direct de openingstreffer. Leon Koenen converteert, 7-0.

HRC neemt vervolgens even het initiatief over. Een line out bij de tryline van DIOK moet de gelijkmaker brengen. Dat mislukt, maar een penalty in het voordeel van de bezoekers wordt wel binnengesleept. Tot een score komt de aanval niet en het spel verplaatst zich weer naar het middenveld. Een kwartier in de wedstrijd scoort Sialau voor de tweede maal. Na een handige run maakt hij de try. De conversie gaat, mede door de straffe wind, net naast, 12-0. Acht minuten later scoort Daan van der Avoird voor Leiden. Hij legt, na een snelle break, de bal netjes tussen de palen. Koenen converteert en de ploeg uit Den Haag kijkt tegen een achterstand van 19-0 aan. Net voor de rust volgt, uit een strakke aanval nog een score. Patrick Muller passt de bal op de vrijlopende Mees van Oord. Hij weet wat hem te doen staat en vervult zijn taak. Koenen pakt met zijn conversie de twee extra punten, 26-0.

SUBLIEM SPELENDE SIALAU SCOORT HATTRICK
Na de rust hervat DIOK het aanvallende spel. Van Oord forceert een break, hij speelt de bal via Benjamin Garcia Propato in de handen van Muller, die de klus afmaakt. Koenen converteert en de stand staat na vijf minuten spelen in de tweede helft op 33-0. Een minuut later maakt Van der Avoird een prachtige run, speelt de bal naar Sialau, die een hattrick in zijn zak stopt. Koenen converteert weer, 40-0.

GALLERY PLAY OP SPORTPARK DIOK
De DIOK trein is op stoom. Binnen enkele minuten is de beurt aan Robin Moenen. Na een prachtige combinatie van Van der Avoird en Sialau, is het de Leidse forward die de try maakt, 45-0. Dan krijgt het enthousiaste Leidse publiek een knap staaltje gallery play te zien. Van een achterlangs passje naar twee prachtige no look passes met als resultaat weer een try van Van der Avoird. De toeschouwers genieten, het scorebord staat op 50-0.

Met nog een kwartier te spelen brengt Head of Rugby Andy Egonu nog wat vers bloed het veld op. International Siem Noorman maakt zijn eerste meters voor de Leidse ploeg en ook de jonge Tom van Loon, speler uit eigen kweek, maakt zijn rentree. Noorman maakt vrijwel direct de assist voor de volgende try, één van vaste waarde Richard Manley. De conversie wordt benut, 57-0. Daar houdt het niet op. De Leidenaren blijven scoren. Full back Koenen scoort uit een snelle aanval en converteert de try vervolgens zelf, 64-0. Iets later is het weer de beurt aan Van Oord, 69-0. 

Toch slagen de Hagenaars er in de nul van het scorebord te krijgen. Uit een korte aanval van HRC volgt een penalty voor de bezoekers. Ze gaan voor de palen, 69-3. Vlak voor het eind van de wedstrijd schrijft ook Nickel Blankevoort zijn eerste try voor Leiden op zijn lijstje. Hij bepaalt de eindstand op 74-3.

STAND IN DE EREKLASSE
DIOK neemt met haar overwinning de tweede plaats in het klassement in. Bovenaan staat Hilversum, dat thuis wint van RC ’t Gooi. De derde plek wordt bezet door CAS RC dat thuis wint van The Bassets. RC ’ t Gooi neemt de vierde positie in gevolgd door respectievelijk Ascrum, HRC, The Bassets en URC. De competitie in de ereklasse ligt stil tot 30 november in verband met interlands van het nationale team. Op 30 november neemt DIOK het op tegen Ascrum aan de Smaragdlaan.

Foto’s:             Els Barnas
Tekst:              Welmoet Lugt

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand