DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

DIOK spelers geven rugby clinic binnen Speciaal onderwijs

28 mei 2019. Vier Leidse rugbyers hebben een rugby clinic verzorgd voor het VSO Prisma in Alphen aan den Rijn, een ZMLK-school voor voorgezet onderwijs voor kinderen met een IQ tot 70 en een sociale achterstand.

Door de tegenvallende weersomstandigheden waren de rugbyers gedwongen uit te wijken naar een gymzaal. Normaal gesproken worden rugby clinics bij voorkeur op een veld georganiseerd. In de zaal hebben de spelers de leerlingen op een indoor manier kennis kunnen maken met het rugbyen. Er is geoefend om een de spinpass te kunnen, maar ook het tackelen op een body bag en balvastheid zijn geoefend. De dag is afgesloten met recreatieve rugbyspellen.

De aanwezige leerlingen waren erg enthousiast over de sport. Ze vonden dit tot nu toe de leukste sport die ze gedaan hebben tijdens de gymles, vertrouwden ze de trainers tijdens de gezamenlijke lunch toe. De school was erg enthousiast over en dankbaar voor de clinic die gegeven werd. De staf had de leerlingen nog nooit zo enthousiast gezien, zelfs de meest ingetogen leerlingen deden vol enthousiasme mee en bloeiden ervan op.

Voor DIOK verzorgden Vincent van Nistelrooij, Owen Broers, Luuk de Nijs en Marc Westerlaken de rugby clinic

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand