DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

BELEGGINGSMAATSCHAPPIJ NIEUWE HOOFDSPONSOR VAN RUGBYCLUB DIOK

Sassenheim, 27 december 2018. Scotch Whisky International (SWI), een beleggingsmaatschappij die in single malt whisky belegt, heeft een driejarig hoofdsponsorcontract afgesloten met  rugby ereklasser DIOK. Met een belegd vermogen van 60 miljoen euro in (gesloten) flessen en vaten whisky biedt SWI een perfect alternatief voor beleggers die spreiding willen aanbrengen in hun beleggingsportefeuille. Het bedrijfsmotto is dan ook niet voor niks ‘Ik drink geen druppel, maar het rendement is zo lekker’. Uiteraard beschikt Scotch Whisky International over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

“Net als DIOK staan we als Scotch Whisky International voor duurzaamheid en langdurige samenwerking. Dat reflecteert eigenlijk ook in de beleggingsproducten die we aanbieden”, vertelt oprichter Michel Kappen van SWI gepassioneerd. “We hebben bij het ondertekenen van de sponsorovereenkomst dan ook direct een intentie voor de langere termijn uitgesproken. Wat mij betreft blijven we het komende decennium aan elkaar verbonden”.

Sport waar piepen geen optie is
“Met deze sponsorovereenkomst willen we als SWI helpen het rugby in Nederland naar een hoger platform te brengen. Dat willen we met name omdat we ons verbonden voelen met de rugbywaarden als organisatie. Alle elementen die belangrijk zijn komen samen in deze sport: respect, snelheid, tactiek, onverzettelijkheid, samenwerking, het is een sport waar piepen geen optie is.”

Cees Ahsmann overhandigt het wedstrijdshirt aan Michel Kappen van SWI

Rugby-brede investering
“Het mooie aan deze sponsorovereenkomst is dat niet alleen het ereklasse team, dat momenteel derde staat in de kampioenspoule, voordeel heeft van de financiële injectie aan de Leidse club. SWI vindt het belangrijk dat er rugby-breed geïnvesteerd wordt. Er is dan ook besloten dat een deel van de sponsoring naar de basis van de club gaat, om de sport vanuit onder te versterken. Over de gehele breedte stelt de overeenkomst DIOK in staat om extra investeringen te doen in bijvoorbeeld de jeugdopleidingen door het inhuren van buitenlandse trainers en het opzetten van een rugbyschool. Het fundament van de sport wordt hiermee verder versterkt”, licht Cees Ahsmann, de verheugde voorzitter van DIOK, toe. “Dat is geweldig mooi voor onze prachtige sport”.

Michel Kappen geeft aan dat hij in de komende jaren met SWI wil bijdragen aan de sport in het geheel.  “Nu gaat een groot deel van de sponsoring naar DIOK, maar het is de bedoeling dat we de komende jaren veel breder aanwezig zullen zijn, ook richting de bond en andere rugbyclubs. We willen rugby in het geheel naar een groter platform helpen trekken.”

Dat SWI voor DIOK heeft gekozen als eerste stap in de rugbysport is in de ogen van Kappen logisch. Ramses Braakman, Leidse ondernemer en goede vriend van Kappen, bracht Ahsmann en SWI drie jaar geleden met elkaar in contact. “Het klikte meteen en we zijn toen ook direct als gewone sponsor ingestapt”, vertelt Kappen. “Het feit dat we hier nu met zijn drieën staan om dit hoofdsponsorcontract te ondertekenen is het bewijs van de goede samenwerking. DIOK is een mooie club die goed bij ons past”, gaat hij enthousiast verder. “Natuurlijk wil ik als hoofdsponsor nu wel ook zo’n jasje met dat mooie logo erop”, vervolgt hij lachend terwijl hij op de donkerblauwe club-blazer wijst van de aanwezige DIOK-leden. Onmiddellijk wordt toegezegd dat dat natuurlijk geregeld kan worden.

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand