DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Schoolsport wederom een groot succes bij rugbyclub DIOK

Leiden, januari 2019. Ook dit jaar was rugbyen bij DIOK weer een optie voor kinderen in de basisschoolleeftijd die gebruik maakten van de schoolsportmogelijkheden. Een groep van acht kinderen begon enthousiast aan de kennismakingscursus. Vanaf de eerste avond werd er met een leuke groep op speelse wijze geoefend.

Goochelen met een ei
Al snel werden het echte rugby trainingen met het tackelen van een grote (zachte) zak. Ook passen naar elkaar en tikkertje met de rugbybal waren onderdeel van het programma. Spelletjes en serieus rugby-trainen gaan in de praktijk goed samen. Goochelen met een eivormige bal blijkt, elke keer weer, voor veel kinderen nog niet altijd mee te vallen.

Tijdens de trainingen werd al snel duidelijk dat rugby een teamsport is en dat je het niet alleen kunt doen. Dat betekent dat spelers voor elkaar zorgen en dat er samengewerkt moet worden. Ook op jonge leeftijd leren kinderen dit principe snel. Er is daardoor veel support voor elkaar in het spel, de jonge spelers moedigen elkaar fanatiek aan. Groot en klein, sterk of heel snel, voor iedereen is een passend plekje in een rugby team. De acht trainingsweken waren dan ook razendsnel om en de talenten pikten het snel op. 

Certificaat van bekwaamheid
Tijdens laatste training werd er een proeve van bekwaamheid afgenomen. Als eerste werd de vaardigheid met de bal bekeken. Vervolgens stond passen over een afstand van drie meter uit de pols op het programma. Er werd ook gekeken naar snelheid en wendbaarheid. Tot slot als finale het inrennen op de grote zak, om het tackelen onder de knie te krijgen. Alle deelnemers slaagden met glans en namen trots een certificaat van bekwaamheid in ontvangst.

Altijd welkom
Schoolsport is een mooie manier om kennis te maken met verschillende sporten. Mocht je echter de mogelijkheid gemist hebben om mee te doen, dan ben je nog steeds van harte welkom bij DIOK om kennis te komen maken. Kijk op de website www.diokrugby.nl om te zien wanneer er getraind wordt door de verschillende leeftijdscategorieën en meld je aan om eens mee te komen doen!

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand