DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

DIOK VERRAST LANDSKAMPIOEN BELGIE IN BLOEDSTOLLEND DUEL

Dendermonde, 1 september 2018. De BeNeCup, het rugbytoernooi tussen de 4 beste teams uit zowel de Belgische als de Nederlandse competitie, werd afgetrapt voor DIOK in het Belgische Dendermonde. Rugbyclub Dendermonde, dat sinds 2015 landskampioen is bij onze zuiderburen. werd verrast in eigen huis door het sterke spel van DIOK.

DIOK startte de wedstrijd aanvallend en had binnen twee minuten de eerste try te pakken. Na een aanvankelijk puntenvoordeel wist Dendermonde de eerste helft toch naar zich toe te trekken en in haar voordeel af te sluiten. Duidelijk was dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. De tweede helft leek de Belgische club ook het initiatief te houden, maar DIOK hield het hoofd koel en sloot de wedstrijd met twee punten meer af. De eindstand van de bloedstollende wedstrijd was 28-30 in het voordeel van de Leidse ploeg.

Archief foto Els Barnas

Head of Rugby Andy Egonu had een aantal van zijn nieuwe spelers meegenomen naar Dendermonde. Naast de vertrouwde gezichten als Leon Koenen en Mees van Oord, viel Daan van der Avoird op door twee try’s te maken. De jonge speler uit Nederland U20 verruilde zijn oude club de Oysters voor RC DIOK. Zijn wens om ereklasse te gaan spelen liet hij hiermee in vervulling gaan.

Vijf try’s voor DIOK
Voor DIOK scoorden Daan van der Avoird (2x), Leon Koenen, Benjamin Dechartres en Thom de Ruijter. Slechts één conversie werd door DIOK benut en ook een penalty belandde tussen de palen.

Op zaterdag 8 september speelt DIOK om 15.00 thuis tegen Rugby Ottignies Club. Ook Rugby Ottignies Club won haar wedstrijd tegen het Zeeuwse Oemoemenoe en staat samen met DIOK bovenaan in poule B. De uiteindelijke winnaar van poule B zal het opnemen tegen de winnaar van poule A en strijden om de BeNeCup. IN poule A gaat RC Hilversum aan de leiding, gevolgd door de Nederlandse landskampioen RC ’t Gooi.

Foto:    Els Barnas (archief)
Tekst:  Welmoet Lugt

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand